x
Učitavanje...

O nama

Agencija nastala sa ciljem da olakša onima koji namjeravaju rješavati stambeno pitanje (da li kroz stambene ili poslovno-stambene objekte), kao i pravnim licima (firmama) da im se što brže i efikasnije uradi idejno rješenje i projektna dokumentacija za njihov budući objekat, bilo da se radi o novoj upravnoj zgradi, poslovnom, proizvodnom ili nekom drugom tipu objekta, shodno djelatnosti koju obavljaju.
Dostupni smo na svim lokacijama širom Bosne i Hercegovine ( FBiH / RS )

NAŠE USLUGE

Idejno rješenje obuhvaća izradu nacrta, tlocrta i pogleda za sve prostorije uključene projektom, kao i prijedlog namještaja, zidnih obloga i rješenja rasvjete.

Zadatak naše agencije je izvlačenje maksimuma i osiguravanje pravilno iskorištenog prostora u skladu sa željama i načinom života klijenta.
Idejno rješenje obuhvata izradu nacrta, tlocrta i pogleda za sve prostorije uključene projektom, kao i prijedlog namještaja, zidnih obloga i rješenja rasvjete.
Po prihvaćanju ponude, slijedi izlazak na teren, određivanje i skiciranje postojećeg stanja, na temelju kojeg se u suradnji sa klijentom izrađuje novo rješenje.
Svaki se korak odrađuje u dogovoru i uz odobrenje klijenta kako bi prostor u konačnici odgovarao njegovim individualnim potrebama, željama i zahtjevima.  

Prije nego što krenete u realizaciju svojih ideja za uređenje dvorišta razmislite za šta će taj prostor biti korišten.
Definište da li ga želite urediti kako bi kuća izgledala ljepše?
Hoćete li u dvorištu primati goste, organizovati roštilje, žurke i okupljanja?
Da li ćete postavljati igračke za djecu i da li će im biti ugodno da se igraju u tom okruženju?
Ideje za uređenje dvorišta realizujte ako znate da ćete imati dovoljno zaštite od buke, sunca, pogleda s ulice, te dovoljno vremena za održavanje dvorišta?
Dakle, budite realni i dvorište sređujte u skladu sa tim koliko ćete ga zaista koristiti.

Idejno rješenje je prva faza idejnog projekta i predstavlja osnovu za izradu idejnog projekta.
Idejno rješenje predstavlja odabir najpovoljnije varijante od mogućih, koje se tokom izrade idejnog rješenja provjeravaju.
Idejno rješenje predstavlja grafičku provjeru koncepta ili projektnog zadatka.
Idejno rješenje sadrži slijedeće elemente:

 • osnovne podatke o smještaju građevine u prostoru,
 • osnovne podatke o prostornim gabaritima građevine,
 • osnovnu funkcionalnu i organizacijsku šemu,
 • osnovna obilježja tlocrtnog rješenja ,
 • osnovne elemente oblikovanja,
 • osnovne elemente za kvantifikacije (površine, volumeni).

IDEJNI PROJEKT Idejni projekt je skup međusobno usklađenih nacrta i dokumenata kojima se daju osnovna oblikovno-funkcionalna i tehnička rješenja građevine (idejno-tehničko rješenje) te smještaj građevine na građevnoj čestici, na odgovarajućoj posebnoj geodetskoj podlozi.
GLAVNI PROJEKT Glavni projekt je skup međusobno usklađenih projekata kojima se daje tehničko rješenje građevine i dokazuje ispunjavanje bitnih zahtjeva za građevinu. Glavni projekt mora biti izrađen u skladu s idejnim projektom. Glavni projekt ovisno o vrsti građevine odnosno radova, sadrži:

 •  - arhitektonski projekt,
 •  - projekt konstrukcije,
 •  - projekt elektrotehničkih instalacija,
 •  - projekt strojarskih instalacija,
 •  - projekt vodovoda i kanalizacije,
 •  - projekt zaštite od požara,
 •  - projekt zaštite na radu,
 •  - troškovnik projektiranih radova.

 • Glavni projekt za građevine na koje se odnosi obveza utvrđivanja objedinjenih uvjeta zaštite okoliša prema posebnim propisima, sadrži i tehničko tehnološko rješenje.

  IZVEDBENI PROJEKT Izvedbenim projektom razrađuje se tehničko rješenje dano glavnim projektom. Izvedbeni projekt mora biti izrađen u skladu s glavnim projektom.

  PROJEKT IZVEDENOG STANJA Projekt izvedenog stanja je izvedbeni projekt građevine sa svim ucrtanim izmjenama i dopunama sukladno stvarno izvedenim radovima. Investitor, odnosno njegov pravni sljednik dužan ga je čuvati za sve vrijeme dok građevina postoji.

  SNIMAK POSTOJEĆEG STANJA Snimak postojećeg stanja je evidentiranje zatečenog stanja građevine s arhitektonsko- građevinskog, konstrukterskog i instalaterskog aspekta.

  3D prikaz pomaže vam da izbjegnete davanje novca na nešto što vam se zapravo ne sviđa.

  Katkad klijenti tek u završnoj fazi shvate na što su pristali, ali povratka zapravo nema.

  Vizualiziranje životnog prostora na samom početku, prije radova, pomoći će vam da tačno znate što dobijate, zašto i kako.

  Ne želite da nakon plaćenog idejnog projekta, izvedbenih nacrta, početka radova i polaganja parketa ili laminata  shvatite da vam se možda baš i ne sviđa kako izgleda dnevni boravak.

  Savjetovanje pri uređenju interijera, izrada idejnog rješenja, izrada 3D vizualizacija prostora, odabir podnih i zidnih obloga, odabir namještaja i rasvjete.

  PARTNERI

  MEDIA design
  http://media.com.ba/

  Pretvaranje koncepta i ideja u kreativne teme je ono čime nastojimo poslati jednu profesionalno-pozitivnu poruku svojim budućim klijentima. Kreativnost je ono na što smo fokusirani a inovacija je naš cilj.

  Arabic AR Bosnian BS English EN German DE Turkish TR